ISTRA 1961

Tramezzani: Ne postoje lake utakmice

| Autor: Roberto Car
Matej Vuk (Snimila Leona Teodorović)

Matej Vuk (Snimila Leona Teodorović)


Klupski autobus poveo je jučer malo iza podneva nogometaše Istre 1961 put Zagreba, na pretposljednje gostovanje sezone. Danas ih na stadionu ŠC Rudeš, s početkom u 17 sati, očekuje susret 33. kola HNL-a nakon kojega će »zeleno-žuti« odigrati dva domaća susreta, protiv Hajduka i Varaždina, a sezonu će zaključiti gostovanjem u Velikoj Gorici.

Uoči posljednjeg ovosezonskog ogleda s Rudešom trener Puljana Paolo Tramezzani iskazao je još jednom s koliko respekta prilazi svako suparniku, ali i da je uvijek prvenstveno fokusiran na svoju momčad.

- Dobro smo trenirali tijekom tjedna, jako, s uobičajenim trudom, velikom željom i oprezom. Dakle, dobro smo se pripremili za današnju utakmicu jer smo svjesni da će to biti još jedan test, zahtjevna utakmica protiv momčadi koju apsolutno respektiramo. Drugim riječima, bit ćemo spremni za utakmicu.

U konkurenciju se nakon odrađene kazne vraća Matej Vuk, dok zbog istog razloga neće biti Darija Marešića. Ima i novo lice među onima koji konkuriraju za susret.

- Na trojicu ne mogu računati. Antoniju Mauriću je sve bolje, Moris Valinčić će morati obaviti još pretraga, a i Dukan Ahmeti je također izvan sastava, dok se među 20 igrača koji konkuriraju za utakmicu vraća Frano Mlinar. Emmanuel Ekong je imao problema s nogom, ali je dobro trenirao proteklih dana, što znači da se oporavio od upale koju je imao i trebao bi biti na raspolaganju za ovaj susret - dodao je Tramezzani.

Pipremiti momčad za utakmicu protiv »fenjeraša« koji je već i matematički ispao, nekad nije laka zadaća za trenera.

- Nije teško, za mene je ovo utakmica poput svake druge, a mi uvijek idemo sa željom da osvojimo sva tri boda. Radimo, treniramo tijekom tjedna kako bi pobjeđivali u utakmicama. Svjesni smo značaja utakmice te nećemo napraviti grešku i pomisliti da nas čeka lagan dvoboj. Ne postoje lagane utakmice, ne postoje suparnici koje se lako pobjeđuje. Dakle, potrebnu koncentraciju su igrači imali, ne samo ovoga tjedna već skoro cijelo vrijeme otkako sam ovdje. Uvijek su to potom prenosili na teren i skoro uvijek su pružali dobre igre, osim u Zagrebu protiv Dinama. U svim ostalim utakmicama momčad je bila maksimalno fokusirana i nadam se da će tako nastaviti do kraja sezone. To je za mene vrlo značajan aspekt.

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater