kuhajte s glasom istre

Recept dana: Fina tjestenina s mascarponeom, pršutom i rikolom

| Autor: Glas Istre
(Foto: iStock)

(Foto: iStock)


Pršut i rikola poznata su kombinacija kao nadjev na omiljenoj pizzi. Ali ovaj dvojac također izgleda sjajno u receptima s tjesteninom. Osobito u kombinaciji s mascarponeom za stvaranje kremastog umaka. Ovo jelo stvarno miriše i ima okus na proljeće.

Sastojci:

  • 500 g tjestenine (bilo koja vrsta)
  • 2 glavice luka
  • 2 češnja češnjaka
  • 1 limenka pasirane rajčice
  • 150 g mascarponea
  • 1 vezica rikole
  • 100 g pršuta
  • svježi parmezan
  • papar
  • sol
  • maslac

Priprema:

Skuhajte tjesteninu prema uputama na pakiranju. Rikolu operite, osušite i natrgajte na komadiće veličine zalogaja. Luk i češnjak nasjeckajte na sitne kockice pa ih propirjajte na maslacu. Dodajte konzerviranu rajčicu i pustite da tekućina malo prokuha.

Sada dodajte mascarpone i pustite da se otopi uz miješanje. Umak začinite paprom i solju. Pršut narežite na trakice širine 2 cm pa dodajte u umak s rikolom i tjesteninom i promiješajte.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of