NOVA PREDSTAVA

"Djed Mraz ide u penziju" Teatra Naranča: KRAĆA FORMA U ZNAKU SMIJEHA



Autorski projekt potpisuju Katja Rabar i Majkl Mikolić, a igraju Katja Rabar, Teodor Tiani i Mathilde Vukosavljević

Nova predstava Teatra Naranča "Djed Mraz ide u penziju" izvedena je u nedjelju pred punim auditorijem pulske dvorane narančastih stolica Dječjeg kreativnog centra (bivši Pionirski dom).

Autorski projekt potpisuju Katja Rabar i Majkl Mikolić, a igraju Katja Rabar, Teodor Tiani i Mathilde Vukosavljević.

Tula i Siri pomoćnice su Djeda Mraza i kao svake godine u ovo doba u radionici na Sjevernom polu u jeku su završne pripreme za podjelu darova. Budući da Djed Mraz kasni odluče provjeriti gdje je, a on se javlja iz toplih krajeva gdje je odlučio provesti vrijeme u mirovini - naime prošli Božić bio je njegov posljednji Božić, a Siri je morala pronaći novog Djeda Mraza. U posljednjem trenutku organiziraju audiciju na koju su pozvani svi koji ispunjavaju uvjete da zamijene umirovljenog Djeda Mraza. Hoće li Siri i Tula pronaći adekvatnu zamjenu?

U ovoj kraćoj zabavnoj predstavi punoj komičnih preokreta, vrlo veseloj i za odrasle, uz britke, a simpatično ukomponirane aluzije na današnje vrijeme i aktualni trenutak, dvije vrijedne pomagačice Djeda Mraza u potrazi su za novim šefom. Snalaze se tako što su organizirale audiciju. Kandidati su različitog profila: američki bajker, Bavarac, Japanac i Bepo Istrijan. Hoće li netko od njih zadovoljiti uvjete za postati novi Djed Mraz?

Neverbalna se gluma tu silno dopala djeci, uz šarene, prigodne blagdanske kostime Valentine Ferlin, dopadljivu scenografiju Breze Žižović, veselu glazbu Teodora Tianija. Dizajn rasvjete potpisuje Majkl Mikolić, a vizualni identitet Luka Juričić.

Ovom predstavom domaćini iz Naranče su pokazali i da male forme mogu biti vrlo vesele, zabavne, djeci dopadljive, ako su zabavna komponenta, šarenilo i laki, pamtljivi dijalozi prisutni u pravilnoj mjeri i međusobnom omjeru.

Ovogodišnju sezonu jesen-zima Naranča završava u nedjelju, 23. prosinca, reprizom predstave "321 Božić". (V. BEGIĆ)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini