Kviz hommage nezaboravnom Davoru Šišoviću

Ovogodišnji KaLibar bestival književnosti i kulture donio je brojna zanimljiva zbivanja i bio dobro posjećen

| Autor: Vanesa Begić
(Foto: KaLibar bestival)

(Foto: KaLibar bestival)


Ovogodišnji KaLibar bestival književnosti i kulture započeo je i više nego dobro, vele organizatori. Sve je krenulo vrlo dobro posjećenim pub kvizom posvećenim prije nekoliko mjeseci nažalost preminulom poznatom novinaru, književniku, publicistu i organizatoru kulturnih događanja Davoru Šišoviću. Sudjelovalo je petnaest ekipa iz Pazina, Poreča, Rovinja i Labina.

Šišović je gotovo pa sinonim za kviz, sudjelovao je na brojnim kvizovima, od najpoznatijih televizijskih kvizova gdje je bio prilično uspješan, pa sve do lokalnih kvizova, gdje je bio i organizator, sastavljao pitanja, gdje se okušao u raznim ulogama zahvaljujući svom velikom znanju i svestranosti. Iznimno je široko bilo područje Šišovićeva djelovanja - od književnosti, znanstvene fantastike, fantasyja kao žanra u širem smislu, organizacije raznih manifestacija, uređivanja knjiga, zbornika, pa sve do istarske gastro-scene, u čemu je također bio izvrstan.

(Foto: KaLibar bestival)(Foto: KaLibar bestival)

Sljedećega dana program se nastavio radionicom pisanja poezije koju je vodila Katja Grcić. Radionica je organizirana u suradnji s Centrom za mlade Alarm. Slijedilo je otvaranje izložbe Envera Krivca koji je u prostor Rock Kaštela donio dio svojih grafičkih radova rađenih na ambalažama za čokoladu.

Potom, uslijedio je zanimljiv razgovor ravnateljice Etnografskog muzeja Istre Ivone Orlić sa svojom prezimenjakinjom, etnologinjom Olgom Orlić o njenoj knjizi "Antropologija solidarnosti u Hrvatskoj: poljoprivreda potpomognuta zajednicom", nakon čega je održana unakrsna prezentacija knjiga Jane Prević Finderle i Maje Klarić. Naime, obje su se autorice u svojim posljednjim knjigama bavile Caminom, Jana onim francuskim, a Maja portugalskim.

(Foto: KaLibar bestival)(Foto: KaLibar bestival)

(Foto: KaLibar bestival)(Foto: KaLibar bestival)

Na kraju programa drugog dana KaLibra Katja Grcić je predstavila roman "Listanje kupusa" autora Igora Beleša koji je u duhovitom performansu predstavio svoj izum "strip rekordera".

KaLibar bestival priveden je kraju radionicom Envera Krivca (u suradnji s Centrom za mlade Alarm), ?Mladen Blažević predstavio je "Atlas za slijepe putnike" (moderira A. Škare), ?Enver Krivac predstavio je "Osamotne okolnosti" uz moderatora Zorana Žmirića, a književni je dio završen predstavljanjem knjige Kristiana Novaka "Slučaj vlastite pogibelji", uz moderatora Krunu Lokotara, a kao točka na "i", bio je tu koncert Zorana Predina.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater