Galerija Makina

Kartuline Đanija Celije iz "Mrtvog" grada

| Autor: Mladen Radić
(Foto: Promo)

(Foto: Promo)


Večeras u 20 sati, u Galeriji Makina u Puli, održat će se otvorenje izložbe "Kartoline Al-Qarafa & Co" pulskog autora Đani Celije. Izložba se može vidjeti do 24. svibnja.

Riječ je fotografijama snimljenima u Kairu 1998. u kvartu zvanom Al-Qarafa, ili Mrtvi grad, u kojem živi neslužbeno par milijuna ljudi, službeno njih 319 tisuća, a vuče poveznicu s Pulom, koja je kod Dantea spominjana kao predgrađe pakla. Danas je to paralela s mjestom koje nestaje i koje se pretvara u turističko naselje, skoro pa autokamp. Samo desetak punktova sa svojim voditeljima koji vuku urbanu nit, među kojima je i Makina, muku muče da ovaj teritorij na par brda živi kroz cijelu godinu.

- Makina, koja je od svog osnutka pridonijela lokalnoj zajednici na pozitivan način ugošćavajući umjetnike iz cijelog svijeta i brinući o domaćim autorima, budi nadu u jedno kulturnije mjesto za život, u jedno vedrije sutra. Makina, gdje se diše urbani zrak, gdje je osmijeh iskren, a srdačnost domaćina uvijek prisutna, rijedak je dragulj našeg okruženja, te ja kao rođeni Puležan posvećujem ovu seriju fotografija Makini te joj se na ovaj skroman način zahvaljujem od srca, poručuje Celija.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini