podaci evisitora

Iako je predsezona tek počela, tri istarska grada su u top 5 najposjećenijih

| Autor: Glas Istre
(Arhiva Glasa Istre)

(Arhiva Glasa Istre)


Objavljeni su najnoviji podaci eVisitora. Prema njima, u zemlji trenutačno boravi više od 230.000 turista, najviše iz Slovenije, Poljske, Njemačke, BiH, Hrvatske te Austrije. Gledano prema destinacijama, najviše je gostiju u Dubrovniku, Rovinju, Poreču, Umagu te Splitu, prenosi HRT.

Od početka godine do jučer u Hrvatskoj je ostvareno više od 2,3 milijuna dolazaka i 6,3 milijuna noćenja, što je u odnosu na isto razdoblje lani rast od 6 posto u dolascima i 3 posto u noćenjima.

Dosad je ostvaren rast broja dolazaka od 6 posto kao i noćenja od 3 posto. Najave za ljetne mjesece odlične su iako hotelijeri zbog rasta troškova predviđaju povećanje cijena smještaja do pet posto.

Boljoj sezoni pridonosi i najbolja aviopovezanost Hrvatske dosad, čak 517 redovnih linija.

- Bit ćemo povezani s 41 gradom u Europi ali i u svijetu. Ne smijemo smetnuti s uma da imamo izravnu aviovezu sa SAD-om i s Kanadom. Očekujemo za koji tjedan i početak letenja prema Južnoj Koreji, sve će to doprinijeti povećanju turističkog prometa i ostvarenju naših planova, kazao je Kristijan Staničić, direktor Hrvatske turističke zajednice.

- Znamo da mi na Mediteranu imamo najmanje hotelskih kapaciteta i to je jedan od razloga. Primjerice Grčka ima 10 posto više kapaciteta od Hrvatske a zarađuje od svog turizma 70 posto više. Mislim da moramo gledati sve više na strukturu smještaja, kvalitetu gostiju, u konačnici kvalitetu usluge i da je to dugoročni recept za uspjeh, naglasio je Bernard Zenzerović, direktor Udruge poduzetnika u hotelijerstvu Hrvatske.

Cijeli prilog pogledajte OVDJE.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini