SJAJAN USPJEH

Eva Palman, učenica Umjetničke škole Poreč, osvojila drugu nagradu na 62. državnom natjecanju učenika i studenata glazbe i plesa

| Autor: Glas Istre
Eva Palman (Foto: Umjetnička škola Poreč)

Eva Palman (Foto: Umjetnička škola Poreč)


Eva Palman, učenica Umjetničke škole Poreč, osvojila je drugu nagradu na 62. državnom natjecanju učenika i studenata glazbe i plesa koje se održalo od 19. do 25. travnja.

Natjecanje se odvijalo u kategorijama po dobi od I. do VII. kategorije. Ocjenjivački sud činili su renomirani glazbenici i pedagozi Marina Novak, Samanta Stell, Tomislav Žužak, Goran Merčep i Davor Reba.

Umjetničku školu Poreč predstavljala je učenica 6. razreda flaute Eva Palman, koja je osvojila I. nagradu na Regionalnom natjecanju te svojim plasmanom ostvarila pravo sudjelovanja na Državnom natjecanju. Evu je pripremila učiteljica Eni Severović, a klavirsku pratnju svirala je učiteljica Karla Šain.

U III. kategoriji u kojoj su se natjecali učenici od 15 godina i mlađi, učenica Eva Palman osvojila je II. nagradu s visokih 96,88 boda.

- Učenica Eva Palman višestruko je nagrađivana, izuzetno muzikalna i darovita. Uz talent je za ovakav rezultat potreban veliki trud i marljivost koju Eva pokazuje ne samo u glazbi, već i u izvrsnim rezultatima u osnovnoj školi. Eva je imala vrlo zahtjevna pripreme i zahtjevan natjecateljski program te je najveći uspjeh što je upravo na samom natjecanju imala najbolji nastup ikad. Svako je natjecanje i sam nastup na natjecanju veliko i dragocjeno iskustvo svakog mladog glazbenika i velika motivacija za daljnji rad i napredak.

- Veliko hvala i divnim roditeljima koji su ključni za ovakve izvanredne uspjehe. Posebno se zahvaljujemo ravnatelju i učiteljima OŠ Sveti Lovreč Pazenatički na podršci i razumijevanju. Također želimo od srca zahvaliti učiteljici Karli Šain na svim probama, satima zajedničkog sviranja i pripreme te na izvrsnoj klavirskoj pratnji i podršci na putovanjima i natjecanjima, prenose iz Umjetničke škole.

Eva Palman i učiteljica Karla Šain zajedno su snimale i za CD "Ohridske bisere" skladatelja Nella Millotija, što je trajni zajednički projekt Istarske županije XIIxII 2024. i Umjetničke škole Poreč.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater