predsjednik rh

Milanović primio izaslanstvo Društva arhitekata Zagreba

| Autor: Hina
Zoran Milanović (Snimio Milan Dekic)

Zoran Milanović (Snimio Milan Dekic)


Predsjednik Zoran Milanović u četvrtak je primio izaslanstvo Društva arhitekata Zagreba, najvećeg udruženja arhitekata na području Hrvatske, koje ga je upoznalo s radom i aktivnostima u područjima arhitekture i urbanizma. 

Društvo arhitekata Zagreb ove godine obilježava sedam desetljeća kontinuiranog djelovanja. 

Članovi izaslanstva, na čelu s predsjednikom Društva Ivanom Križićem, naveli su kako su kroz dugi niz godina u njihovoj organizaciji djelovale i odgajane generacije arhitekata i urbanista koji su svojim djelovanjem, svaki u svom vremenu, doprinosili oblikovanju prostora i života građana grada Zagreba i Hrvatske.

"Arhitektura i urbanizam u mnogim su državama važan element gospodarske i kulturne promocije", istaknuli su dodavši kako u svojem djelovanju poseban naglasak stavljaju na prostorno planiranje i urbanizam, posebno ističući temu urbane obnove.

Izaslanstvo je upozorilo kako bez kvalitetnog planiranja prostora te kvalitetnog urbanizma, kao i bez pokretanja procesa urbane obnove neće biti moguće provesti niti jednu dugoročnu politiku u Republici Hrvatskoj.

Društvo arhitekata Zagreba je strukovna organizaciji kojoj je cilj razvoj i prihvaćanje važnosti hrvatske arhitekture i urbanizma, kulture prostora i zaštite čovjekova okoliša.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum