ide na pag

Baklja mira iz Vatikana stigla do Zadra

| Autor: Glas Istre
(Foto AK Alojzije Stepinac)

(Foto AK Alojzije Stepinac)


Atletičari Atletskog kluba Alojzije Stepinac u subotu 4. svibnja ispratili su s Narodnog trga u Zadru Baklju mira prema Pagu. Baklja je na put oko svijeta krenula iz Vatikana uz blagoslov pape Franje.

Uoči starta utrke na glavnom zadarskom trgu priređen je kratki kulturni program folklornog ansambla Donatići pod vodstvom nastavnice Anamarije Botica Milijanović.
Baklju mira ulicama grada ponijeli su Marija Fuzul, Vanja Petrović, Reza Javidi, Mihael Dražević, Ivica Berdik, Iva Dražević, Mila Trumbić i Leona Petani.

U Poličniku su ju predali Lovri Kalcu, poznatom zadarskom maratoncu, koji je uz pratnju Šime Grgurice, Gabrijele Grgurice, Nikole Grgurice i Ive Barišić trčao do mjesta Visočane, odakle je baklja nastavila put prema gradu Pagu.

"Zahvaljujemo Gradu Zadru, Upravnom odjelu za kulturu i sport te pomoćnici pročelnice Snježani Jurinić koji su nam ukazali čast da budemo domaćini ispraćaja Baklje mira", rekao je Slobodan Miolović, trener u Atletskom klubu Alojzije Stepinac. Ujedno je najavio i dva značajna atletska sportska natjecanja u organizaciji kluba:

"Na atletskom stadionu SC Višnjik u nedjelju 12. svibnja bit ćemo domaćini Prvenstva Dalmacija za limačice i limače te drugog kola Dalmatinske atletske lige. Limači će se natjecati od 12 sati, a stariji na red dolaze u 16 sati. Veselimo se novim izazovima i atletskoj fešti koja je pred nama", istaknuo je Miolović.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini