FOLK METAL RATNICI

The HU najavio koncert u Tvornici, nazivaju ih kombinacijom Džingis-kana i Judas Priesta

| Autor: Hina
(Foto: Facebook)

(Foto: Facebook)


Mongolski folk metal ratnici The HU, koje zapadni mediji nazivaju »kombinacijom Džingis-kana i Judas Priesta«, dolaze u zagrebačku Tvornicu kulture u utorak, 17. rujna, objavio je organizator koncerta agencija LAA. The HU je moderni rock bend duboko ukorijenjen u tradiciji svoje domovine.

Osnovani su 2016. godine u Ulaanbaataru u Mongoliji, a čine ga producent Dashka kao i članovi Gala, Jaya, Temka i Enkush, a ime benda dolazi od korijena mongolske riječi za ljudsko biće.

Njihov jedinstveni pristup spaja instrumente kao što su Morin Khuur (viola s konjskom glavom), Tovshuur (mongolska gitara), Tumur Khuur (čeljusna harfa) i grleno pjevanje sa suvremenim zvukovima.

Nazivaju to Hunnu Rock, a neke pjesme uključuju ratne napjeve i poeziju na mongolskom jeziku. Debitantski album »The Gereg« iz 2019. dospio je na prvo mjesto Billboardove ljestvice najboljih svjetskih albuma i novih izvođača.

Uslijedile su rasprodane turneje diljem svijeta. Mediji opisuju The HU kao bend koji spaja »vrišteće gitare heavy metala i tradicionalno mongolsko grleno pjevanje«, ističući njihovu kulturnu važnost i jedinstveni glazbeni identitet.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum