umaški glazbenik

Pogledajte nikad objavljenu fotografiju Baby Lasagne, s nastupa prije 14 godina

| Autor: Tea Tidić
Baby Lasagna (Snimila Corrine Cumming / EBU)

Baby Lasagna (Snimila Corrine Cumming / EBU)


Marko Purišić, alias Baby Lasagna, zasigurno je jedan od najčešće spominjanih izvođača u posljednje vrijeme. Zaslužio je to sjajnim nastupom na ovogodišnjoj Dori, gdje je zasluženo pobijedio s pjesmom "Rim Tim Tagi Dim", a od tada se intenzivno priprema za nastup na Eurosong. Baby Lasagna nastupa u Malmou u Švedskoj na prvoj polufinalnoj večeri, u utorak, 7. svibnja, a valja spomenuti i da je opet zauzeo prvo mjesto na kladionicama.

(Foto: Eurovisionworld.com)(Foto: Eurovisionworld.com)

Za one koji prate Markov glazbeni rad, ovaj uspjeh nije nikakvo iznenađenje - naime, on je glazbenu karijeru započeo 2011. godine, kao gitarist grupe Manntra, a grupi Bastion 2018. godine pridružio se kao pjevač. Ovo mu nije bio prvi nastup na Dori - 2019. je s grupom Manntra bio na hrvatskom izboru za pjesmu Eurovizije, a koautor je i nekoliko pjesama za njemačku rock grupu Mono Inc. Pod pseudonimom Baby Lasagna debitantski album "IG BOI" objavljuje u listopadu prošle godine.

Braća Purišić na koncertu 2010. godine (Snimio Mijat Gavran)Braća Purišić na koncertu 2010. godine (Snimio Mijat Gavran)

Sve to je samo djelićak njegovog bogatog kreativnog opusa, a njegovi glazbeni počeci sežu i puno dublje u prošlost - tako je naš dopisnik Mijat Gavran iz Umaga u svojoj foto arhivi našao fotografiju nastupa braće Purišić, 31. prosinca 2010. godine u Umagu, uoči dočeka Nove godine. Prvi slijeva je Martin Purišić, a pored njega je Marko Purišić - a očito su Umažani, ni ne znajući, prisustvovali koncertu danas uvaženih glazbenika koji sviraju za tisuće oduševljenih fanova. Trud i rad ovih umaških glazbenika daje rezultate - a mi Baby Lasagni želimo puno sreće na predstojećem natjecanju na Eurosongu.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of