Zagreb Jazz Festival

Dašak Kube uz Roberto Fonseca kvartet u prepunom Kerempuhu

| Autor: Glas Istre
(Snimio Davor Hrvoj)

(Snimio Davor Hrvoj)


Na drugom od dva rasprodana koncerta na 15. Zagreb Jazz Festivalu (prvi je rasprodala Lizz Wright u Kinu SC), nastupio je hvaljeni kubanski pijanist Roberto Fonseca i to s kvartetom: Andres Coayo (udaraljke), Felipe Cabrera (kontrabas), Ruly Herrera (bubnjevi). U tu kišnu i hladnu zagrebačku noć, prepuno Kazalište Kerempuh je bilo ispunjenom toplinom i oduševljenom publikom.

Ritmovi Kube i vrhunske izvedbe banda, nikoga nisu ostavile ravnodušnim.

Publika je imala prilike uživo čuti pjesme s Fonsecinog aktualnog albuma "La Gran Diversion". Top je hommage vremenu kada se uz kubansku glazbu plesalo u europskim noćnim klubovima i kabaretima.

(Snimio Davor Hrvoj)(Snimio Davor Hrvoj)

Publici je dočarao kako svoj glazbeni jezik, afro-cuban jazz, gradi kroz klasičnu glazbu s naglašenom udaraljkaškom komponentom, a glazbenu estetiku i duhovnost stavlja ispred plesnih ritmova.

No u dijelovima koncerta je publiku dignuo na noge, a nije izostao niti bis.

Oduševljenje nije skrivao pa je i prvi puta na pozornici ozbiljnije zapjevao. Melankoličnu "Mercedes" posvetio je majci, koja ga je podržavala u glazbenom radu i onda kad su mu kao djetetu učitelji rekli da neće postati glazbenik.

(Snimio Davor Hrvoj)(Snimio Davor Hrvoj)

Iza Fonsece je bogata karijera i iskustvo koje je sticao uz legendu Ibrahima Ferrera i vječnu Divu Omaru Portuondo u okviru Buena Vista Social Cluba. Zagrebačka publika je sinoć imala divnu priliku da u sklopu njegove aktualne turneje uživa u tom njegovom bogatom nasljeđu, autorskom radu i nevjerojatnoj karizmi.

15. Zagreb Jazz Festival se održava uz potporu Grada Zagreba i Turističke zajednice grada Zagreba, a nastavak programa slijedi u rujnu.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater