novi projekt istarskog glazbenika

Baby Lasagna ima vlastitu slikovnicu - basnu o podršci i zajedništvu. Doznajemo kad kreće u prodaju

| Autor: Mladen Radić
(Foto: EBU)

(Foto: EBU)


Baby Lasagna uoči nastupa na Eurosongu i Sea Star Festivalu dobio je vlastitu slikovnicu. Mačak Stipe jedan je od glavnih motiva eurovizijskog hita »Rim Tim Tagi Dim«, a sada i glavni lik slikovnice »Baby Lasagna i mačak Stipe – Veliko prijateljstvo« koju autorski potpisuju Baby Lasagna i Yellow Yuri odnosno Marko Purišić i Igor Jurilj koji je zaslužan za tekst i ilustracije.

Fanovi kroz slikovnicu mogu pobliže upoznati Baby Lasagnu, mačka Stipu, ali i mace Gertrudu i Branku čiji su likovi oblikovani prema svojim stvarnim karakteristikama te naučiti važne pouke o ljubavi, podršci i prijateljstvu s kućnim ljubimcima. Izdanje je oblikovao Tomislav Vranić Vrana, a dostupno je na hrvatskom i na engleskom jeziku.

(Foto: EBU)(Foto: Rockmark)

Od prve pojave na Dori, Baby Lasagna je scenski ljubitelj i zaštitnik mačaka. Ponosni cat-dad zaludio je naciju pjesmom u čije su se stihove upleo njegov mačak.

Slikovnica donosi i priču o tome kako je mačak Stipe, zapravo, s Baby Lasagnom stvorio hit »Rim Tim Tagi Dim«.

Stipe je jednooki mačak od rođenja i veseliji život pronašao je u kući gdje mačke jedu lazanje. Svog najboljeg ljudskog prijatelja premjaukao je u Baby Lasagna jer su njegove porcije manje od uobičajenih. Jednoga dana sukob Stipe s čipkom na kauču proizvede zvukove koji će postati hit pjesma koju sada već dobro znamo.

Nakon što Lasagna podijeli novu pjesmu i ples svojih mačaka, postaje senzacija: pobjeđuje na Dori, a onda slijedi najveća pozornica dosad – Eurosong. Na nju se penje sa svojim mačkama: Brankom, Gertrudom i Stipom. Ovo je basna temeljena na stvarnim pričama, a govori o podršci, ljubavi i važnosti zajedništva.

(Foto: EBU)(Foto: Rockmark)

Slikovnica u prodaju kreće 18. svibnja, samo nekoliko dana prije nego što se Baby Lasagna pridruži ostalim »morskim« glazbenim zvijezdama na svom prvom nastupu nakon Eurosonga i otvorenju ljeta u svom rodnom Umagu. Uz hrvatskog će eurovizijskog predstavnika u laguni Stella Maris na šestom izdanju Sea Star Festivala nastupiti i talijanska favoritkinja Angelina Mango, Offenbach, John Newman (Hybrid DJ set), ARTBAT, Hot Since 82, Deborah De Luca, INIKO, Joker Out, Buč Kesidi, Grše, Kuku$, Senidah, Devito, z++, Ian Asher, Tam & Jymenik, Rouzi i mnogi drugi.

Inače, »Rim Tim Tagi Dim« već dugo drži visoko drugo mjesto na eurovizijskim kladionicama, a broji više od tri milijuna pregleda na YouTubeu te više od četiri milijuna streamova na Spotifyju. Uspjeh na natjecanju prognizirala mu je i OGAE (The Organisation Generale des Amateurs de l’Eurovision), zajednica obožavatelja Eurovizije, u čijem glasanju je sudjelovalo 5.760 osoba iz cijele Europe koji su »Rim Tim Tagi Dim« uvjerljivo svrstali na prvo mjesto.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum