EKSKLUZIVNO

Slavni britanski band održat će u Puli jedan od rijetkih klupskih koncerata u sklopu svoje europske turneje

| Autor: Tea Tidić
Koncert će se održati u Klubu Kotač u Rojcu (Snimio Milivoj Mijošek / Glas Istre)

Koncert će se održati u Klubu Kotač u Rojcu (Snimio Milivoj Mijošek / Glas Istre)


Legendarna grupa Ozric Tentacles, poznata po svom jedinstvenom sazvučju u kojem kombiniraju psihodelični, progresivni i space rock, jazz fusion, elektroničku i dub glazbu te world i ambijentalnu glazbu, održat će u Puli u sklopu svoje europske turneje jedan od rijetkih klupskih koncerata– i to 14. travnja u pulskom Klubu Kotač.

Ovo je jedinstvena prilika za sve fanove da dožive ovaj slavni band u intimnom okruženju – naime, u prodaji, koja kreće od danas na web stranici Kluba Kotač, će se naći samo 180 ulaznica, te se early bird ulaznice (samo 80 komada) prodaju po cijeni od 25 eura, a nakon što se proda taj prvi kontingent ulaznica, cijena im je 30 eura.

Ozric Tentacles je jedan od najutjecajnijih bandova u svom žanru, a zanimljivo je da su osnovani tijekom solsticija na Stonehenge Festivalu 1983. godine. Danas su redom headlineri svjetskih festivala kako što je Glastonbury, a u listopadu ove godine objavili su svoj 17 studijski album "Lotus Unfolding", kojim obilježavaju 40 godina djelovanja.
Grupu čine gitarist i klavijaturist Ed Wynne, klavijaturist Silas Wynne, basist Vinny Shillito, bubnajr Pat Garvey i flautistica Saskia Maxwell.

Ozric TentaclesOzric Tentacles

Njihovo prvo izdanje objavili su samo na kazeti 1984. godine, te su predstavili šest pjesama, kojima su definirali jedinstvenu žanrovsku kombinaciju koju i danas slijede. Godine 1990. objavili svoj prvi službeni album, "Erpland", koji je svojevrsna britanska paralela američkom hipi pokretu šezdesetih godina. Njihov izričaj savršeno se uklopio u britansku scenu tih godina, gdje se dešavao svojevrstan revival hipijevske ere, te su intenzivnim koncertiranjem stjecali sve širi krug publike. Već 1991. nastavili su svoj opus albumom "Strangeitude", koji je zahvaljujući odličnoj prodaji osigurao im i ugovor s američkom diskografskom kućom Capitol.

Nakon američke turneje, ipak su se odlučili posvetiti britanskom tržištu, te su, usprkos brojnim izmjenama članova u bandu, intenzivno nastavili koncertirati i objavljivati albume. Iako su se koncentrirali na britansko glazbeno tržište, njihova glazba osigurala im je velik broj pobornika diljem svijeta, o čemu svjedoči i činjenica da su i danas, 40 godina od svog osnutka, vrlo traženi kao headlineri na brojnim svjetskim festivalima.

Ozric Tentacles

Uvertiru u koncertnu večer priredit će Silas & Saski, koji nastupaju i na većini koncerata ove europske turneje Ozric Tentacles. Svoju glazbenu mješavinu Silas & Saski opisuju kao transcedentalnu harmoniju koju su svrstali u glazbeni žanr space folk. Ujedno, to je i solo projekt klavijaturista Ozric Tentaclesa Silasa Neptunea, u kojem još sudjeluje pjevačica, gitaristica i flautistica Saskia Maxwell.

Glazbenu večer upotpunit će DJ Rio.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini