ČETVRTi ROCKS & STARS FESTIVAL @CAVEROMANE

Jedinstven spoj zabave i kulture: Nova dimenzija glazbe, akustike i uživanja u koncertima na otvorenom

| Autor: Glas Istre
Impresivna pozornica Rocks & Stars Festivala@CaveRomane

Impresivna pozornica Rocks & Stars Festivala@CaveRomane


U Hrvatskoj se godišnje održi gotovo tisuću koncerata, no samo je jedan festival smješten u prostor toliko jedinstven da mu sjedeća mjesta i nisu potrebna. Rocks & Stars Festival@CaveRomane, smješten u prostoru starog istarskog kamenoloma Cave Romane u Vinkuranu, nudi i ove godine u svom četvrtom izdanju posve novu dimenziju glazbe, akustike i uživanja u koncertima na otvorenom.

Spektakularno, jedinstveno, posebno

Čak i oni koji nisu čuli za Festival@CaveRomane priznaju da već i sam naziv intrigira, a oni koji su bili njegovim dijelom doživljaj opisuju riječima: spektakularno, jedinstveno, posebno... Rocks & Stars Festival vraća se ove godine bolji no ikada, a pred više od 15.000 ljudi od 26. srpnja do 5. kolovoza na pozornicu će stati pet velikih glazbenih imena.

Festival će svojim nastupom 26. srpnja otvoriti Petar Grašo, miljenik publike svih generacija uz brojne hitove poput "Volim i postojim" ili "Moje zlato", "Jel' ti reka 'ko", "Neće nas zauvik bit"... U svojoj je bogatoj glazbenoj karijeri surađivao s mnogim vrhunskim glazbenicima te je dobitnik brojnih nagrada u Hrvatskoj, ali i šire. Iza Petra Graše je više od 1.200 koncerata i gotovo 3.000 sati provedenih na pozornici, stoga nimalo ne čudi podatak da su u 2022. godini najposjećeniji koncerti bili upravo oni Grašini. Za ovu prigodu priprema intimnu koncertnu atmosferu u predivnom okruženju starog rimskog kamenoloma.

Rocks & Stars Festival @CaveRomaneRocks & Stars Festival @CaveRomane

Dan kasnije, u četvrtak, 27. srpnja, pred publiku će stati nekada klinci, a danas institucija rock'n'roll scene u Hrvatskoj – Prljavo kazalište. U 45 godina neumornog stvaranja, nastupa i druženja s fanovima niti jednom nisu razočarali, a svojim će hitovima "Heroj ulice", "Mi plešemo", "Ipak", "Ako tražiš nekoga" i ovoga puta zasigurno raspjevati i rasplesati okupljene.

Silente su 2013. godine publiku osvojili gotovo preko noći i to pjesmom "Terca na tišinu". Ovaj jedinstveni rock bend zadire u razne žanrove, a svakim novim koncertom dokazuju publici da su pred njima još godine stvaranja. Nakon kraće pauze dolaze upravo na Rocks & Stars Festival@CaveRomane kako bi promovirali svoj novi singl, ali i rasplesali publiku starim, dobro znanim hitovima, kao što su "Morski ljudi, morske žene", "Čudna ili čudesna", "Nikada ovako", "Poljubi me za kraj" i brojni drugi. Pod svjetlima pozornice kamenoloma Cave Romane bit će u četvrtak, 3. kolovoza, a dan kasnije, u petak, 4. kolovoza, očekuje nas koncert Coldplay tribute banda, Liveplay. Energični talijanski glazbenici redovito potvrđuju status jednog od ponajboljih tribute bendova, među publikom, ali i kritičarima jer odličnom svirkom uživo prenose pravi duh engleskih rokera – grupe Coldplay.

Koncertni doživljaji za pamćenje

Festival 5. kolovoza zatvara britanska atrakcija Kosheen predvođena sjajnom Sian Evans, koja svojim besprijekornim vokalom, šarmom i entuzijazmom pronalazi put do srca publike. Kombinacija različitih stilova, poput drum’n’bassa, dancea i popa, dovela ih je do vrhova svjetskih top lista, ali i u predivan prostor Cave Romane, gdje će ovogodišnji Rocks & Stars Festival završiti upravo njihovim energičnim nastupom uz "Hide U", "Catch", "I want it all, Resist" te brojnim drugim hitovima.

Rocks & Stars Festival @CaveRomane

Odaberete li jedan ili svih pet koncerata, izvođači će vam pokazati zašto je ovo festival koji morate doživjeti iz prvih redova.

Rocks & Stars Festival@CaveRomane i ove godine podržavaju Općina Medulin i Turistička zajednica općine Medulin dok su partneri Bina Istra i Arena Hospitality Group.

Kao i svake godine, Festival ima humanitarnu notu te će se, uz pomoć partnera, Općoj bolnici Pula ove godine donirati potrebni uređaji u vrijednosti 26 tisuća eura.

Early Bird ulaznice za Rocks & Stars Festival@CaveRomane su dostupne do 1. svibnja na svim Eventim prodajnim mjestima, a više informacija potražite na web stranici www.caveromane.com., službenim Facebook i Instagram stranicama.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter



Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini